top of page

Aangenaam

Tabakoloog & Psycholoog Kare Jonckheere I Sint-Pieter-Leeuw

In 2008 studeerde ik af als master in de klinische psychologie (erkend als psychologe bij de psychologencommissie).

 

In 2016 ronde ik de opleiding tot Caycediaanse sofrologie af. Sofrologie is een zachte relaxatiemethode die je leert stil te staan bij jezelf en bewuster door het leven te gaan. Dit werkt zeer verhelderend en ontspannend. Daarnaast kan de techniek ook aangewend worden om je doelen gemakkelijker te bereiken.

Sofrologie heeft mij geholpen om definitief komaf te maken met mijn rookverslaving!

 

Als ex-roker weet ik perfect hoe moeilijk het is om te stoppen en dat de verleiding om een sigaret op te steken achter elke hoek schuilgaat. Ik ben verscheidene keren hervallen. Maar wat ik vooral heb onthouden is dat elke stoppoging een stap dichter is geweest bij mijn definitieve stop.

 

De voordelen van het stoppen met roken waren enorm. Zowel mentaal als geestelijk voelde ik me herboren!

Omdat ik deze ervaring wilde doorgeven aan anderen, startte ik de interuniversitaire (Universiteit Antwerpen, Vrije Universiteit Brussel, Katholieke Universiteit Leuven en Universiteit Gent) opleiding ‘Tabakologie en rookstopbegeleiding’ dat georganiseerd wordt door de Vlaamse Vereniging voor Respiratoire Gezondheidszorg en Tuberculosebestrijding (VRGT) in samenwerking met de Stichting tegen Kanker.
In 2016 behaalde ik mijn getuigschrift.

Alle kennis die ik door de jaren heen heb opgedaan alsook mijn eigen ervaringen als ex-roker wend ik nu aan in mijn rookstopbegeleidingen.

Mijn verhaal

In mijn zoektocht naar hét recept voor een gezond en gelukkig leven zijn er veel interessante opleidingen mijn weg gekruist. Al snel kwam het belang van een gezonde geest in een gezond lichaam naar boven als een van de belangrijkste ingrediënten van een gelukkig leven.

 

We voelen ons pas helemaal goed als we zowel mentaal als fysiek in orde zijn. Dit werd dan ook de rode draad doorheen de opleidingen die ik volgde.

​​​

bottom of page